17 februari 2009

Uitermate populair (nieuws, 2009)

OOK AZIË VALT VOOR STIEG LARSSON

Het populaire fictieve speurdersduo journalist Mikael Blomkvist en computerhacker Lisbet Salander, ontsproten aan het brein van de Zweedse auteur Stieg Larsson, wordt binnenkort ook beroemd in zuidoost-Azië. De succesvolle 'Millenniumtrilogie' van Larsson wordt namelijk uitgegeven in Thailand en Indonesië.

,,Er is in het buitenland grote vraag naar de boeken van Larsson'', aldus Magdalen Hedlund van Norstedts Agency, dat namens de Norstedts Publishing Group de rechten van zijn werk verkoopt. ,,Naar schatting worden er dagelijks vierduizend exemplaren van zijn boeken verkocht.''

De boeken van Larsson zijn bijzonder populair. Bijna de helft van de Zweedse bevolking en één miljoen Denen hebben een boek van hem in huis staan. Wereldwijd zijn er meer dan zes miljoen Millennium-thrillers verkocht. Onlangs werd bekend dat Larsson na Khaled Hosseini ('De vliegeraar') de populairste fictie-auteur is in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en China.

Larsson heeft zijn grote literaire succes niet kunnen meemaken. Hij overleed in 2004 op vijftigjarige leeftijd aan een hartaanval. Zijn eerste boek werd een jaar na zijn overlijden in Zweden gepubliceerd.

(Bron: ScandAsia.com)

Geen opmerkingen: