14 februari 2009

Eerst zien... (nieuws, 2009)

'DAN BROWN HEEFT NIEUW BOEK AF'

De hardcore fans wachten er al jaren op, maar nu lijkt het echt zover te zijn. Na het wereldwijde succes van zijn boek 'De Da Vinci Code', heeft de Amerikaanse bestsellerauteur Dan Brown weer een boek af.

Dat meldt althans de Britse krant Daily News, die zich weer baseert op uitlatingen van Ron Howard, de regisseur van de film 'De Da Vinci Code'. Howard vertelde in de televisieshow Entertainment Tonight dat Brown zijn manuscript heeft voltooid. Browns Amerikaanse uitgeverij Doubleday wilde dit ontkennen noch bevestigen. Ook wil zij niets zeggen over wanneer het boek eventueel uitkomt. Wel liet de uitgeverij doorschemeren dat de auteur 'enorme vorderingen' maakt met het boek.

De werktitel van het boek is 'De Sleutel van Salamo'. Het heeft dezelfde reli-mysterieuze inslag als 'Het Juvenalis Dilemma', 'Het Bernini Mysterie' en 'De Da Vinci Code'. In het nieuwe boek speelt de vrijmetselarij een rol. De hoofdpersoon is wederom professor Robert Langdon.
Browns nieuwste thriller zou oorspronkelijk in 2006 uitkomen. Het boek is Browns eerste nieuwe roman sinds de publicatie in 2003 van 'De Da Vinci Code', waarvan wereldwijd 70 miljoen exemplaren werden verkocht.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: