05 februari 2009

Aan de oppas toevertrouwen (nieuws, 2009)

HOOFDROL VOOR LINDA DE MOL IN VERFILMING NOORT-THRILLER

Linda de Mol ('Ellis in Glamourland', tv-series 'Spangen', 'Gooische Vrouwen') en Ariane Schluter ('Ober', 'Johan, 'De Jurk', '06') spelen de hoofdrollen in de psychologische thriller 'Terug naar de kust', de verfilming van de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Ook Huub Stapel, Pierre Bokma, Koen de Bouw en Jaap Spijkers zijn te zien in de film.

Lex Wertwijn schreef het scenario. Regisseur is Will Koopman, die ook al de tv-series 'Gooische Vrouwen', 'Grijpstra & De Gier', 'Baantjer') voor haar rekening nam. De opnames starten medio deze maand, zo hebben producent Column Film en coproducent KeyFilm vandaag bekendgemaakt. De film is vanaf november in de bioscoop te zien.

Linda de Mol speelt de alleenstaande Maria Vos, die door een onbekende met de dood wordt bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.

,,Het is natuurlijk geweldig dat mijn debuutroman als eerste van mijn vijf boeken verfilmd gaat worden'', laat Saskia Noort in een persbericht weten. ,,Het voelt wel een beetje alsof je voor het eerst je kind aan een oppas toevertrouwt, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat Will Koopman er een geweldige thriller van gaat maken.'' Van de thriller 'Terug naar de kust' zijn inmiddels bijna 400.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: