03 februari 2009

Jeff Abbott - Woede (2008)

Alles in balans

(Door Arno Ruitenbeek)

De Kelder. Nóg geheimer dan de CIA, nog wreder en zeker effectiever. Jeff Abbotts nieuwste thriller Woede draait voor een deel om die niets ontziende sectie stiekem en dan met name haar agent met het alias Pelgrim. Slachtoffer en later held zonder pantoffels Ben Forsberg is echter de echte hoofdrolspeler in deze geweldige thriller.

Zelfstandig beveiligingsadviseur Forsberg wordt opgepakt op verdenking van de moord op zijn vrouw, twee jaar eerder, en de recente moord op een vermeende zakenrelatie. Alras blijkt hij er te zijn ingeluisd. Pelgrim bijvoorbeeld heeft tijdelijk Forsbergs identiteit gekregen om via de vermoorde zakenman aan informatie te komen.

Maar voor Forsberg is de grootste schok dat zijn beste vriend en opdrachtgever Sam Hector achter alle ellende zit. Die met de ontsnapping van Forsberg en Pelgrim uit handen van het monsterverbond tussen Hector en de inlichtingendiensten in feite pas begint. Het duo krijgt niet te tijd om aan elkaar te wennen, maar moet op de loop om het vege lijf te redden.

Abbott liet in Angst reeds zien dat hij een rasverhalenverteller is. In Woede is hij meer dan overtuigend. Karakters, vaart, dialogen, sfeer: alles klopt, alles is in balans.

Jeff Abbott - Woede. Vertaling: Fanneke Cnossen. Uitgeverij Mynx, 416 pag.

Geen opmerkingen: