10 april 2017

Wandelschoenen (nieuws, 2017)

NICCI FRENCH WACHT ZWART GAT NA ZEVEN JAAR

Het zevende deel van de Frieda Klein-serie, Zondagochtend breekt aan, is net verschenen. Het schrijversduo Nicci French werkt de komende maanden aan het laatste deel uit de reeks. Wat ze daarna gaan doen, is nog ongewis, aldus het koppel in Het Parool.  

Komend voorjaar gaan ze ergens in Europa op vakantie. Het zal wel Zuid-Frankrijk worden, of Italië. De wandelschoenen gaan mee en tijdens lange tochten zullen ze misschien een plan voor de toekomst na Frieda Klein uitstippelen. 'We zullen Nicci French opnieuw moeten uitvinden', stelt het duo.

De serie rond psychoanalytica Frieda Klein begon in 2011 met Blauwe maandag. Daarna kwamen Dinsdag is voorbij (2012), Wachten op woensdag (2013), Donderdagskinderen (2014), Denken aan vrijdag (2015) en Als het zaterdag wordt (2016). Deze maand ligt het voorlaatste deel in de winkel.

Het schrijversechtpaar zegt in het interview dat ze het zichzelf niet makkelijk hebben gemaakt door een weekserie te beginnen en die niet uit zeven delen te laten bestaan. 'Maar ja, toen we begonnen leek het einde van de serie zo ver weg... Gingen we dat wel halen? En nu blijkt dat we onze jaren als vijftigers bijna geheel met Frieda Klein hebben doorgebracht.'

Deel zeven begint met een lijk onder de vloer in het huis van Frieda Klein. Het is een ex-agent die haar eerder in de reeks hielp bij het vinden van een crimineel. Die misdadiger kwam al voor in het eerste deel van de serie. Vermoed wordt dat hij dood is.

Bron: Het Parool

Geen opmerkingen: