28 april 2017

Hartverscheurende ondergang (nieuws, 2017)

James Patterson schrijft non-fictieboek over gevallen sportheld


Een week nadat de American footballspeler Aaron Hernandez in de gevangenis de hand aan zichzelf heeft geslagen, heeft bestsellerauteur James Patterson een non-fictieboek aangekondigd over 'wat er verkeerd ging' met deze sportheld.

Het boek moet in 2018 in de winkels liggen. James Patterson, bedenker van onder andere de thrillerreeks rond psycholoog en rechercheur Alex Cross, liet weten dat hij het spoor wil gaan volgen van de sportman, zoon van een vader van Puertoricaanse komaf en een moeder met Italiaanse roots, die het schopte tot vedette en in 2012 nog een zevenjarig contract ter waarde van 37 miljoen euro had getekend.

Twee jaar geleden werd de speler van de New England Patriots veroordeeld voor het doodschieten van Odin Lloyd, een semi-professionele American footballspeler én bovendien Hernandez' zwager. Aaron Hernandez (foto) benam zichzelf op 19 april het leven, enkele dagen nadat hij was vrijgesproken van een dubbele moord in 2012. Hij was 27.

Patterson zei dat hij onthutst was toen hij van Hernandez' zelfmoord hoorde. Hoewel het leven van de sportman bepaald niet over rozen ging, had Hernandez zich op 22-jarige leeftijd opgewerkt tot een van de grootste spelers in deze tak van sport. 'Onderweg ging het ergens toch verkeerd en ik voelde me gedwongen om te onderzoeken wat er mis ging. Ik hoop dat mijn boek wat licht kan werpen op de gebeurtenissen die leidden tot Hernandez' te publieke en hartverscheurende ondergang.'

Volgens Forbes is Patterson de bestbetaalde auteur ter wereld met een verdiensten van 700 miljoen dollar in de afgelopen tien jaar. Het nieuwe boek is niet Pattersons eerste true crimeverhaal. Vorig jaar publiceerde hij Filthy Rich, over de Amerikaanse miljardair en veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. Het is nog niet bekend of Patterson met een co-auteur zal samenwerken, zoals hij gewoon is te doen met zijn thrillers.

Bron: The Guardian

Geen opmerkingen: