16 april 2017

Wordt verwacht 402 (nieuws, 2017)

DEFINITIEVE DOORBRAAK VOOR BAUER?

Ze won de Gold Dagger met haar debuut Rusteloos land, in 2013 ontving ze de CWA Dagger in the Library voor haar oeuvre, een jaar later volgde weer een prijs. Haar boeken zijn vertaald in 21 talen. Het lijkt er toch veel op dat Belinda Bauer haar kostje gekocht is als bejubeld schrijfster. Uitgeverij A.W. Bruna stelt zich echter nog bescheiden op en denkt dat de definitieve doorbraak daar is als de zesde thriller van de Britse in de winkels ligt.

En die thriller, De schitterende doden getiteld, is te koop vanaf 23 mei. In Groot-Brittannië heeft ze inmiddels lovende recensies ontvangen.

Het verhaal: Eve Singer is op zoek naar de dood. Haar carrière als misdaadverslaggever lijkt voortijdig aan zijn eind te komen en ze is bereid om alles te doen om haar op sensatie beluste publiek tevreden te stellen. De seriemoordenaar is ook op zoek naar de dood, om aan iedereen de schoonheid van het sterven te tonen.

Hij kondigt zijn macabere optredens van tevoren aan en zorgt ervoor dat deze voor iedereen te zien zijn. Wanneer de moordenaar contact opneemt met Eve, grijpt ze deze kans om als eerste de moorden te verslaan met beide handen aan.
Belinda Bauer groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Momenteel woont ze in Wales. Ze was zeven jaar werkzaam als journalist en scenarioschrijver, voordat ze zich stortte op het schrijven van een boek om haar zeurende moeder tegemoet te komen. In 2010 debuteerde ze met Rusteloos land, het eerste deel van de Exmoor-trilogie. Collega Sophie Hannah is een fan van haar werk, getuige de blurb: 'Haar thrillers zijn schaamteloos verslavend.'

Geen opmerkingen: