06 april 2017

In het riool (nieuws, 2017)

HORRORCLOWN DUIKT WEER OP IN BIOSCOOP

Stephen Kings bekendste personage Pennywise – de angstaanjagende clown die kinderen én volwassenen al ruim drie decennia nachtmerries bezorgt – keert terug naar het witte doek: de nieuwe verfilming van It gaat dit najaar in première.


In 1957 wordt de zesjarige George Denbrough op onverklaarbare en gruwelijke wijze vermoord in een riool. Zevenentwintig jaar later wordt het stadje Derby geteisterd door een reeks angstaanjagende moorden en bovennatuurlijke gebeurtenissen. De geruchten dat een vreemde clown hier de hand in zou hebben, doen Bill Denbrough, Georges oudere broer, samen met enkele vrienden op onderzoek uitgaan…

Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder meer dan vijftig horror- en fantasyboeken. Alle titels werden wereldwijde bestsellers. Van de Mercedes-trilogie (Mr. Mercedes, De eerlijke vinder en Wisseling van de wacht) werden in Nederland en Vlaanderen meer dan 150.000 exemplaren verkocht.

It zal wereldwijd op 7 september in première gaan. Een filmeditie van de thriller verschijnt 1 augustus bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

De trailer:Geen opmerkingen: