12 april 2017

De draak verklaard (nieuws, 2017)

SALANDER IN DE CLINCH MET ANTI-MOSLIMGANGSTERS

Lisbeth Salander, de hackende heldin uit de Millennium-serie, neemt het in het vijfde deel op tegen gangsters die tegen moslims zijn en Russische maffioso. Dat meldt Entertainment Weekly.

Het lijkt erop dat de Engelse titel van de door David Lagercrantz geschreven thriller gewijzigd is. Eerder werd gemeld dat het nieuwe boek The Man Who Hunted/Chased His Shadow zou gaan heten. Nu schijnt de titel The Girl Who Takes an Eye for an Eye te worden. Het boek verschijnt wereldwijd op 12 september.

Uitgeverij A.W. Bruna liet in februari het volgende over de inhoud van het boek weten. Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. ­Ze probeert zich zo veel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.

Holger Palmgren, Salanders curator van destijds, bezoekt haar en vertelt dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar? Lisbeth vraagt journalist Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeths adres steeds serieuzer.

Lagercrantz vertelde deze week aan Entertainment Weekly dat hij in het boek ook enige uitleg zal geven over de reden waarom Salander een enorme draak op haar rug liet tatoeƫren. 'Iedereen weet dat die tatoeage daar zit, maar niemand weet waarom. Ik voelde meer en meer de behoefte om antwoord te geven op dat 'raadsel'. Want het verdiept de mythologie die Lisbeth omgeeft. Zij is niet het type dat iets doet zonder er een goede reden voor te hebben.'

Lezers maakten voor het eerst kennis met Salander in de thriller Mannen die vrouwen haten uit 2005, geschreven door de journalist Stieg Larsson. De auteur stierf op 50-jarige leeftijd aan een hartaanval een jaar voordat het boek uitkwam.

Bron: Los Angeles Times

Geen opmerkingen: