20 april 2017

Jongensdroom (nieuws, 2017)

THE HOUSE OF BOOKS HAALT STEPHEN KING EN ZOON BINNEN

Luitingh-Sijthoff, sinds jaar en dag de uitgeverij van Stephen King, heeft het nakijken. The House of Books, een imprint van uitgeefgigant Overamstel, maakte vandaag bekend dat ze de Nederlandse vertaling van Sleeping Beauties, het project van vader King en zijn zoon Owen, eind september zal uitgeven. Daarnaast heeft The House of Books Stephen Kings volgende soloboek aangekocht. De koop is tot stand gekomen door bemiddeling van literair agent Paul Sebes, een van de presentatoren van de schrijfwedstrijd De pennen zijn geslepen.

'We zijn enorm verguld dat we Stephen King en Owen King mogen verwelkomen', laat uitgever Tomás Kruijer van The House of Books in een persverklaring weten. 'Dat we daarnaast het nieuwe boek van Stephen King, al tientallen jaren toonaangevend in de internationale boekenwereld, zullen uitgeven is een jongensdroom die in vervulling gaat.'

Sleeping Beauties wordt aangekondigd als een 'eigentijds en beangstigend sprookje'. Er gebeurt iets vreemds met vrouwen als ze gaan slapen. Ze worden omhuld met een coconachtig weefsel. Als ze wakker worden gemaakt, als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en extreem gewelddadig. Als ze blijven slapen komen ze in een andere wereld terecht en blijven de mannen op onze wereld achter - overgelaten aan hun primaire instincten.

Productiemaatschappij Anonymous Content heeft de strijd gewonnen om de filmrechten voor Sleeping Beauties en gaat samen met Stephen en Owen King, en producent Michael Sugar (Spotlight, The OA en The Knick) een tv-serie maken van het boek. Later dit jaar gaan de verfilmingen van De Donkere Toren en It in première. Van die laatste werd de trailer binnen 24 uur 197 miljoen keer bekeken, een internationaal record.

Geen opmerkingen: