25 april 2017

Leiden in last (nieuws, 2017)

UITGEVER GOOIT BARBIES IN HET WATER

Je moet wat als uitgever. Wil je scoren met de nieuwe thriller van bestsellerauteur Paula Hawkins, dan moet je wel opvallen met een spraakmakende promotie-activiteit. En laten ze bij uitgeverij A.W. Bruna nu net iets ludieks hebben bedacht. Maar of het zo milieuvriendelijk is, is de vraag.

Steeds vaker hoor je alarmerende berichten over plastic soep in de oceaan. Het is een drijvende vuilnisbelt in het noorden van de Stille Oceaan. Het gebied bevat naar schatting honderd miljoen ton aan bewust gedumpt afval.

Nu is het in Nederland zo erg nog niet, maar als alle uitgeverijen het voorbeeld van A.W. Bruna volgen, vrezen we toch het ergste. Geïnspireerd door de titel van Paula Hawkins' tweede titel, In het water, bedacht de uitgever het boek te promoten door 'iets met water' te gaan doen.

Dat 'iets met water' mondde uit in het volgende idee: flikker, smijt of dump een aantal plastic Barbiepoppen in de kanalen, singels en grachten van enkele grote steden. Bind aan de pop met de grote voorgevel het boek vast van Hawkins en laat thrillerfans ze er weer uitvissen. De afgelopen dagen is al een aantal poppen te water gelaten in Leiden en Haarlem, zo laat de uitgever op haar Facebookpagina zien. Andere steden volgen.

De happy hengelaar die een Barbie weet te redden, heeft in ieder geval één voordeel: hij of zij kan de thriller alvast lezen. Het boek ligt pas vanaf 2 mei in de winkel.

Geen opmerkingen: