18 april 2017

Kanshebbers (nieuws, 2017)

OUD-WINNAARS OP LONGLIST THEAKSTON AWARD

Vier oud-laureaten zijn in de race voor de prestigieuze 2017 Theakston Old Peculier Crime Novel of the Year Award. In totaal staan er achttien thrillers op de longlist.

De vier oud-winnaars zijn Mark Billingham (die de prijs won in 2005 én 2009), Val McDermid (2006), Lee Child (2011) en Sarah Hilary. Zij moeten het onder anderen opnemen tegen de Schotse bestsellerauteur Ian Rankin die dit jaar viert dat hij in 1987 het opmerkelijke personage rechercheur John Rebus bedacht. Ook de schrijvers Peter May, Stuart Neville, Eva  Dolan, Ruth Ware en David Young die in eerdere edities al eens op de longlist stonden, zijn kanshebber.

De winnaar krijgt een cheque van 3.000 Britse pond (ruim 3.500 euro) en een handgemaakte eiken biervat met inscriptie. De shortlist wordt gepubliceerd op 20 mei. Exact twee maanden later, op de openingsavond van het vijftiende Theakston Old Peculier Crime Writing Festival, wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar werd Clare Mackintosh bekroond voor haar thriller I Let You Go (in Nederland veschenen als Mea Culpa), Sindsdien heeft ze wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkocht.

De longlist:

Die Of Shame - Mark Billingham
Night School - Lee Child
Lie With Me -  Sabine Durrant
Tastes Like Fear - Sarah Hilary
The Darkest Secret - Alex Marwood
Out Of Bounds - Val McDermid
Even Dogs In The Wild - Ian Rankin
Birdwatcher - William Shaw
The Woman In Cabin 10 - Ruth Ware
Black Widow - Chris Brookmyre
After You Die - Eva Dolan
Real Tigers - Mick Herron
The Last Confession Of Thomas Hawkins - Antonia Hodgson
Coffin Road - Peter May
Those We Left Behind - Stuart Neville
Murderabilia - Craig Robertson
Missing, Presumed - Susie Steiner
Stasi Wolf - David Young

Geen opmerkingen: