30 april 2017

Angstige momenten (nieuws, 2017)


Jeffery Deaver onwel tijdens prijzencircusHij had de scène hoogstwaarschijnlijk zelf kunnen schrijven: een coryfee die een prijs mag overhandigen gaat op het podium onderuit op het moment suprême met alle kwalijke gevolgen van dien. Maar nu overkwam het hem zelf. De Amerikaanse thrillerschrijver Jeffery Deaver werd afgelopen donderdag onwel op het moment dat hij de winnaar van een Edgar Award zou bekendmaken. 

Deaver bij het ziekenhuis
De genodigden in het Grand Hyatt Hotel hielden hun adem in toen Jeffery Deaver tegen de vlakte ging. Eerder had hij, als aankomend voorzitter van het genootschap Mystery Writers of America, het publiek vermaakt met een verhandeling over de vraag of het lezen van boeken niet op sterven na dood was. Vervolgens maakte hij zich op om de winnaar van de Edgar Award voor beste YA-thriller aan te kondigen toen hij onwel werd. Er volgden wat angstige momenten, maar na tussenkomst van EHBO-medewerkers was Deaver in staat om op eigen kracht de zaal te verlaten.

Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis vervoerd, waar uit allerlei testen bleek dat er geen acute gezondheidsproblemen waren. Maar later maakte Deaver via Facebook bekend dat de artsen enkele aanvullende tests nodig achten. Als gevolg hiervan moest de bestsellerauteur zijn promotietournee naar het Verenigd Koninkrijk annuleren. 'Het gaat goed met mij, maar de artsen willen nog enkele proeven op mij uitvoeren', schrijft Deaver op zijn Facebookpagina. 'Dat betekent dat mijn geplande tour naar Groot-Brittannië dit jaar komt te vervallen'.

Bron: Facebook

Geen opmerkingen: