12 april 2017

Bingebuizen (nieuws, 2017)

Scène uit 'Het bestand'GRUNBERG BRENGT JONGE HACKER OP HET VERKEERDE PAD

Als een gevalletje 
service van de zaak hieronder een selectie (dus altijd discutabel) van thrillers en misdaadfilms die de komende dagen op de televisie worden uitgezonden. Voor het betere bingebuizen:


The Level
Eerste twee afleveringen van een zesdelige Britse misdaadserie. 
Rechercheur Nancy Devlin (Karla Crome) is een gerenommeerde agente met een donker verleden in Brighton. Wanneer een clandestiene bijeenkomst in een moord eindigt en zij mee in de vuurlinie ligt, dreigt haar verleden boven water te komen. Terwijl ze naarstig op zoek gaat naar de moordenaar, mag haar rol als getuige niet bekend raken. Nancy ontdekt al snel dat ook de moordenaar op zoek is naar die getuige en wellicht hulp krijgt van iemand uit het politiekorps zelf.
The Level, zaterdag 15 april, 20.40 uur, Canvas

The Jackal
Remake uit 1997 van The Day of the Jackal van twintig jaar eerder, die op zijn beurt gebaseerd was op de gelijknamige thriller van Frederick Forsyth. Bruce Willis speelt hierin de Jackal, een beruchte huurmoordenaar die een topman van de Amerikaanse regering moet elimineren. Richard Gere vertolkt de rol van gevangen IRA-terrorist die wordt vrijgelaten om de Jackal te vangen.
The Jackal, zaterdag 15 april, 22.10 uur, Veronica

De trailer:
Unforgotten
Laatste deel van zesdelige puike Britse misdaadserie.
Er lijkt een tweede slachtoffer te zijn begraven in de tuin van de familie Slater. Ray vraagt Curtis om hulp. Pastoor Robert bekent dat hij geld van de kerk heeft gestolen.
Unforgotten, zaterdag 15 april, 22.35 uur, NPO2

Homeland
Voorlaatste aflevering van deze Amerikaanse spionageserie. Voormalig CIA-agente Carrie Mathison en haar collega Peter Quinn werken weer samen. Maar privé hebben de twee nog wat harde noten te kraken.
Homeland, zondag 16 april, 22.10 uur, NPO3

The blacklist: Redemption
Amerikaanse misdaadserie. Tom en Solomon worden naar het Centraal-Aziatische Kirgizië gestuurd om de Amerikaanse journalist Kevin Jensen te bevrijden.
The blacklist: Redemption, maandag 17 april, 20.30 uur, RTL 5

Nieuwe buren
Aflevering negen van deze tiendelige dramaserie. Lex is helemaal in de ban van overbuurvrouw Eva, die haar droom van een eigen gezin binnen handbereik ziet komen.
Nieuw buren, maandag 17 april, 21.30 uur, RTL 4

London Spy
Slot van vijfdelige Britse misdaadserie, bedacht en geschreven door Tom Rob Smith. Danny tracht de waarheid te achterhalen omtrent zijn verdwenen vriend Alistair. Detective Taylor vertelt hem dat zij niet in staat is hem verder te helpen.
London Spy, maandag 17 april, 22.55 uur, NPO2

Het bestand
Telefilm gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 2014 van Arnon Grunberg. Als de jonge hacker Lilian (gespeeld door Stefanie van Leersum, foto) benaderd wordt voor een baan bij een beveiligingsbureau neemt ze deze direct aan. Ze denkt de wereld te kunnen verbeteren, maar komt onder invloed van haar baas (Nasrdin Dchar) op het verkeerde pad terecht.
Het bestand, woensdag 19 april, 20.30 uur, NPO3

Endeavour Morse
Britse misdaadserie. Aflevering Arcadia. Kunstenaar Simon Hallward komt om tijdens een brand in zijn flat. De politie neemt aan dat het niets meer dan een tragisch ongeval is. Maar Morse denkt daar anders over en gaat op onderzoek uit.
Endeavour Morse, woensdag 19 april, 21.20 uur, NPO1

Street Kings
Actiefilm uit 2008 op basis van een script van thrillerauteur James Ellroy. Tom Ludlow (Keanu Reeves) maakt deel uit van een tamelijk onorthodox politieteam  in Los Angeles, dat het niet zo nauw neemt met de regels. Zo schiet Ludlow de ontvoerders van twee kleine meisjes dood zodra hij ze ziet en plant vervolgens wapens op hun dode lichamen om te kunnen zeggen dat hij zichzelf verdedigde. Maar dan komt zijn partner om het leven en krijgt hij de schuld.
Street Kings, woensdag 19 april, 23.10 uur, Veronica

The Skeleton Key
Amerikaanse speelfilm uit 2005, waarin Kate Hudson een verpleegster speelt die een baan aanneemt bij een mysterieus ouder echtpaar (Gena Rowlands en John Hurt), dat in een oud landhuis woont. Uiteraard is het daar verre van pluis. Al snel ontdekt ze op zolder een gruwelijk geheim.
The Skeleton Key, donderdag 20 april, 20.30 uur NET 5.

De trailer:
Commissaris Witse 
Vlaamse misdaadserie. Aflevering: Moederliefde. In een uitgebrand tuinhuis wordt het lijk gevonden van Sven Wouters. al snel blijkt de brand te zijn aangestoken om de moord op die arme Sven te verdoezelen.
Commissaris Witse, vrijdag 21 april, 20.30 uur, NPO1

Rectify

Amerikaanse dramaserie. Aflevering: Charlie Darwin. Daniel herstelt van zijn verwondingen en neemt al meteen een ingrijpende beslissing.
Rectify, vrijdag 21 april, 22.35 uur, NPO3

Geen opmerkingen: