24 februari 2012

Gesignaleerd (108)

vers van het mes!

ELIZABETH GEORGE - EEN DUISTER VERMOEDEN

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 28 februari 'Een duister vermoeden', een nieuwe thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur Elizabeth George.

De machtige Sir Bernard Fairclough roept inspecteur Thomas Lynleys hulp in bij het onderzoek naar zijn neef. Diens dood wordt afgedaan als een noodlottige verdrinking, en er is zo op het eerste gezicht niets dat anders doet vermoeden. Maar wanneer Lynley de hulp inroept van zijn vrienden Simon en Deborah St. James, wordt algauw duidelijk dat het binnen de Fairclough-clan wemelt van de geheimen, leugens en motieven. Terwijl Deborah onderzoek doet naar de zoon van Sir Bernard, Nicholas Fairclough, raakt ze geïntrigeerd door Nicholas' beeldschone vrouw, met wie ze een uiterst sterke band voelt.

Intussen graven Lynley en Simon naar informatie over de rest van de familie, onder wie de verbitterde ex-vrouw van het slachtoffer en de man voor wie hij haar verliet. Naarmate het onderzoek vordert, begint de positieve reputatie van de Faircloughs steeds meer deukjes te vertonen en dreigen het bedrog en de leugens iedereen in de familie te vernietigen…

Elizabeth George is de auteur van zestien boeken in de Inspecteur Lynley-reeks, waaronder het in 2010 verschenen 'Lichaam van de dood'. George werd in 1949 geboren in Ohio in de Verenigde Staten. Ze begon op haar zevende al korte verhalen te schrijven. Na haar studie Engels en een master in psychologie vindt ze een baan als lerares Engels op een middelbare school. Ze wordt gekozen tot de Orange County Teacher of the Year voor haar werk als remedial teacher. In haar vrije tijd schrijft ze. Haar eerste boek, 'Totdat de dood ons scheidt', komt in 1988 uit. Vanaf dan wijdt ze zich volledig haar aan schrijverschap.

Elizabeth George - Een duister vermoeden. Vertaling: Fanneke Cnossen. Uitgeverij A.W. Bruna, 590 pag., € 22,50. ISBN 978 94 005 0104 1

Geen opmerkingen: