17 februari 2012

Voorschotje (nieuws, 2012)

UITGEVER TAST DIEP IN BUIDEL VOOR AMANDA'S VERHAAL

Amanda Knox, de Amerikaaanse studente die vorige jaar werd vrijgesproken van moord op haar Britse huisgenote in Italië, krijgt ruim drie miljoen euro voor haar memoires. Knox zat met zeven uitgeverijen aan tafel om te onderhandelen over een boek waarin ze haar versie zou geven van de moord op Meredith Kercher en haar verblijf in de gevangenis. Uiteindelijk sloot ze een deal met de uitgeverij HarperCollins. Het boek zal mogelijk begin 2013 verschijnen.

,,Amanada Knox zal een volledig overzicht geven van de gebeurtenissen die geleid hebben tot haar arrestatie in Perugia en haar strijd tegen het ingewikkelde Italiaanse rechtssysteem'', stelt haar uitgever in een verklaring. ,,Geholpen door dagboeken die ze tijdens haar verblijf in de cel bijhield, zal Knox de ellendige ervaringen beschijven die ze meemaakte met de Italiaanse politie en later met gevangenisbewakers en medegevangenen.''

,,Ze zal nooit eerder bekendgemaakte details over haar zaak onthullen en beschrijven hoe haar innerlijke kracht en sterke familiebanden hielpen om de moeilijkste periode in haar jonge leven te boven te komen.''

Amanda Knox (op de foto tijdens haar voorgeleiding voor de Italiaanse rechter) werd samen met haar Italiaanse vriend Raffaele Sollecito vervolgd voor de moord op de 21-jarige Meredith Kercher in 2007 in een studentenhuis in Perugia. In eerste aanleg kregen ze respectievelijk 26 en 25 jaar cel. Vorig jaar in oktober werden ze door het hof van beroep vrijgesproken.

Tegen die vrijspraak heeft de Italiaanse openbare aanklager hoger beroep aangetekend. Eind dit jaar neemt het hoogste Italiaanse gerechtshof een besluit of er al dan niet een nieuwe rechtszaak komt.

(Bron: De Standaard)

Geen opmerkingen: