01 februari 2012

Gesignaleerd (102)

vers van het mes!

ERIKSSON & SUNDQUIST - HET KRAAIENMEISJE

Bij uitgeverij Cargo verschijnt morgen de thriller 'Het kraaienmeisje' van Jerker Eriksson en Håkan Axlander Sundquist. Het gaat om de eerste deel van een trilogie van dit duo.

Midden in de nacht wordt in het besneeuwde struikgewas vlak bij een metrostation in Oslo het lichaam van een jongen gevonden. Hij is volledig uitgedroogd en lijkt wel gemummificeerd. Hoofdinspecteur Jeanette Kihlberg wordt op de zaak gezet, maar tast in het duister - zeker als er nog meer lichamen gevonden worden. Alle sporen wijzen naar Victoria Bergman, een vrouw die door mishandeling en misbruik in haar kindertijd ernstig beschadigd is, maar die is spoorloos verdwenen.

Jerker Eriksson en Håkan Axlander Sundquist hadden volgens de uitgever een bewogen leven met vele beroepen, hobby's en interesses, voordat ze zich samen aan 'Het kraaienmeisje' waagden. Ze delen een interesse voor kunst, muziek en literatuur en wonen in Stockholm.

Eriksson Sundquist - Het kraaienmeisje. Vertaling: Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel. Uitgeverij Cargo, 381 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 7133 3

Geen opmerkingen: