29 februari 2012

Gesignaleerd (110)

vers van het mes!

ÅSA SCHWARZ - GEBROKEN ENGEL

Bij uitgeverij Q is vandaag verschenen 'Gebroken engel' van Åsa Schwarz. Het is de opvolger van 'Nefilim - De tweede zondvloed'.

Eco-activiste Nova Barakel is aangekomen op de Ararat, de hoogste berg in Turkije. De Ararat wordt door sommigen beschouwd als een heilige berg omdat, volgens de Tora, de ark van Noach na het zakken van het water van de zondvloed op de Ararat landde.

Nova helpt daar andere Greenpeace-activisten met het bouwen van een replica van de ark van Noach. Een monument dat symbool moet staan voor de vernietiging van de wereld door menselijke CO2-uitstoot. De lezer volgt Nova op haar tocht in de bergen van Turkije en Armenië. Ze komt in aanraking met het afschuwelijke verraad van een vriend. Het blijkt de weg die ze moet afleggen om haar lotsbestemming te aanvaarden.

Åsa Schwarz (1973) is naast thrillerauteur consultant voor computer-security in Stockholm. Met de Nefilim-serie heeft zij boeken geschreven waarin hedendaagse samenzweringen gekoppeld zijn aan Bijbelse mythologie.

Åsa Schwarz - Gebroken engel. Vertaling: Bart Kraamer. Uitgeverij Q, 272 pag., € 19,95. ISBN 978 90 214 4210 5

Geen opmerkingen: