10 februari 2012

Aandacht en betrokkenheid (nieuws, 2012)

DE ZWAAN EN VIS GENOMINEERD VOOR 'OVERIJSSELSE' PRIJS

Thrillerauteurs Peter de Zwaan en Jacob Vis zijn beiden genomineerd voor de verkiezing van Overijssels Boek van het Jaar 2011. Met respectievelijk 'De vuurwerkramp van Harmen Saliger' en 'De imker' moeten de twee het in de categorie fictie opnemen tegen poëten H.H. ter Balkt en Hanneke van Schooten en romanschrijver Paul Gellings. In de categorie non-fictie strijden tien auteurs om de prijs.

Aan de prijs is geen geldbedrag verbonden, het gaat hier om de eeuwige roem. Doel van de verkiezing van het Overijssels boek van het jaar is promotie van publicaties 'met betrekking tot de geschiedenis van Overijssel en het genereren van aandacht en betrokkenheid voor het eigene en bijzondere van de cultuur en historie van Overijssel'. Het beste boek van Overijssel 2011 wordt bekendgemaakt op 12 april tijdens een bijeenkomst in het Deventer Stadhuis, door Hester Maij, gedeputeerde voor de provincie Overijssel.

In 'De vuurwerkramp van Harmen Saliger' besluit ondernemer Harmen Saliger zijn koffers te pakken en te verdwijnen. En dat gebeurt op de dag dat de vuurwerkramp in Enschede zich voltrekt. 'De imker' is het laatste deel in de De Morren-trilogie, met weer een rol voor commissaris Ben van Arkel uit IJsselmonde.

Geen opmerkingen: