23 februari 2012

Aan de gracht (nieuws, 2012)

SPANNENDE AVOND IN FELIX MERITIS

De Avond van het Spannende Boek kiest dit jaar een andere locatie. Op donderdag 31 mei is het zalencentrum Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdam de plaats delict voor alles wat met spannende boeken te maken heeft.

Hiermee wordt afscheid genomen van poptempel De Melkweg, waar sinds 2007 de aftrap van de Maand van het Spannende Boek werd gegeven. Het spannendeboekenfeest groeide daar een beetje uit zijn jasje. Het was vaak dringen geblazen voor de diverse zalen en zaaltjes, waar interviews met auteurs en andere optredens waren.

Over het programma van de Avond van het Spannende Boek is nog weinig bekend. In ieder geval zal op deze avond de Gouden Strop voor het beste Nederlandstalige spannende boek worden uitgereikt en zal ook de winnaar van de Schaduwprijs, voor het beste thrillerdebuut, worden bekendgemaakt. Verder staat Simone van der Vlugt, auteur van het geschenkboekje 'De ooggetuige' in de spotlights. Samen met de visueel gehandicapte Annemiek van Munster, met wie Van der Vlugt research deed, vertelt zij over de totstandkoming van de novelle.

Geen opmerkingen: