11 juni 2009

Zelfs geen sandwiches (nieuws, 2009)

MCCALL SMITH TREKT BEURS VOOR BOEKFESTIVAL

Een van Schotlands toonaangevende detectiveschrijvers, Alexander McCall Smith, heeft een flinke donatie gegeven aan het International Book Festival in Edinburgh. De geestelijk vader van de serie 'No 1 Ladies Detective Agency' woont in de Schotse hoofdstad en deed een bedrag van 'iets minder dan een miljoen Britse ponden' in het zakje van het boekevenement.

McCall Smith maakt zijn opwachting tijdens het festival dat duurt van 15 tot 31 augustus. ,,Ik ben blij dat ik het festival kan steunen'', aldus McCall Smith in The Herald. ,,Ik ben dol op het evenement.'' Zijn donatie had niets te maken met zijn komst naar het festival, verzekert de schrijver. ,,Er is me niets beloofd, zelfs geen sandwiches.''

Er zullen tal van auteurs hun opwachting maken, onder wie de Amerikaan George Dawes Green. Hij praat over zijn nieuwe boek, zijn eerste in dertien jaar na de uiterst succesvolle (en verfilmde) thriller 'The Juror'. Ook McCall Smiths stadgenoot Ian Rankin is van de partij. Hij presenteert op het evenement zijn eerste 'graphic novel'. Verder zal de Zweedse schrijver Henning Mankell het evenement in Edinburgh bezoeken.

(Bron: The Herald)

Geen opmerkingen: