08 juni 2009

Wordt verwacht 111 (nieuws, 2009)

EEN BEGELEIDER VOL PARASIETEN

'Dé nieuwe Scandinavische thrillerkoningin is opgestaan', zegt uitgeverij Prometheus over de Deense Sissel-Jo Gazan. Mmm, eerst maar eens lezen...

Dat kan vanaf september 2009 wanneer haar thriller 'De veren van de dinosaurus' in de winkel ligt. Het boek is volgens de uitgeverij een melange van een wetenschappelijke detective, een liefdesverhaal en een psychologisch drama.

Alleenstaande moeder Anna werkt hard aan haar scriptie over dinosaurussen. Haar onderzoek is omstreden en haar scriptiebegeleider begeleidt haar niet, maar lijkt haar al het hele jaar tegen te werken. Net als Anna het niet meer ziet zitten, worddt haar begeleider dood aangetroffen. Zijn tong is afgebeten en zijn lichaam zit vol parasieten.

Alles lijkt erop te wijzen dat Anna hier iets mee te maken heeft. Politieman Soren geeft haar het voordeel van de twijfel, op voorwaarde dat zij hem helpt om de macabere omstandigheden van de moord te doorgronden. Anna en Soren duiken in de wereld van de natuurwetenschap, die wordt gedomineerd door macht en prestige. Om de top te bereiken lijkt iedereen tot alles in staat. En dan valt er nog een dode...

Sissel-Jo Gazan (1973) studeerde biologie aan de Universiteit van Kopenhagen en woont thans in Berlijn. 'De veren van de dinosaurus', waarvan in Denemarken 40.000 exemplaren werden verkocht, werd in de Scandinavische pers unaniem geprezen.

Geen opmerkingen: