28 juni 2009

Op de schoorsteenmantel (nieuws, 2009)

PRIJSJE VOOR DAN BROWN

De Amerikaanse bestsellerauteur Dan Brown is zaterdagavond tijdens de uitreiking van de bol.com Awards in de prijzen gevallen. Hij werd onderscheiden voor zijn boek 'De Da Vinci Code' uit 2004. De prijzen werden uitgereikt in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Erik Heideman nam namens de Nederlandse uitgeverij Luitingh de prijs voor Dan Brown aan voor het oog van de ruim 3500 mensen die het evenement bijwoonden. 'De Da Vinci Code' ging in Nederland meer dan 400.000 maal over de toonbank en werd wereldwijd meer dan 60 miljoen keer verkocht. Het boek staat ook huizenhoog genoteerd in De Spanningsblog Top Honderd die dinsdag wordt gepubliceerd.

Ook dit jaar staat Dan Brown weer volop in de belangstelling, want recent maakte zijn uitgever bekend dat in september de thriller 'The lost symbol' zal uitkomen.

Er werden zaterdagavond bol.com Awards uitgedeeld in vijf categorieën: boek, film, cd, game en elektronicaproduct. Zangeres Anouk kreeg de muziekprijs voor haar cd 'Urban Solitude'. Daarnaast was er een award voor de film 'Zwartboek' van Paul Verhoeven.

Vanaf 6 mei konden mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete boek, film, cd, game en elektronicaproduct. Meer dan 150.000 mensen brachten daadwerkelijk een stem uit.

Geen opmerkingen: