22 juni 2009

Top zoveel.... (nieuws, 2009)

HET IS WEER TIJD VOOR EEN LIJSTJE...

Op dinsdag 30 juni, op de laatste dag van de Maand van het Spannende Boek, publiceert De Spanningsblog weer eens een ranglijstje. Ditmaal is het een top honderd (of honderdvijftig, daar is de redactie nog niet over uit...) van de populairste thrillers sinds de publicatie van De Bestseller 60 op internet.

De Stichting CPNB begon in februari 2003 met het vermelden van de best verkochte boeken via www.cpnb.nl. De lijst die hier volgende week dinsdag staat geeft dus een overzicht van de meest gewilde boeken in het spannende genre van de afgelopen zes jaar. Het is overigens geen lijst met exacte aantallen verkochte boeken. De rangschikking is tot stand gekomen door het inventariseren van de posities van alle thrillers en hun verblijfsduur in de Bestseller 60. Een populariteitspoll dus.

Spotgoedkope herdrukken, 'thrillerpakketten', omnibussen, actieboekjes en dergelijke 'vervuilers' zijn overigens niet in de lijst opgenomen.
Wie staat er op nummer 1? Wie heeft de meeste noteringen in de lijst: (Baantjer, Mankell, Grisham, Slaughter, French)? Hoe doen de Nederlandstalige auteurs het? Staan er überhaupt Gouden Stropwinnaars in de lijst? Het zijn allemaal vragen waar op dinsdag 30 juni een antwoord op wordt gegeven.

Geen opmerkingen: