07 juni 2009

Wordt verwacht 110 (nieuws, 2009)

GEWAPEND MET LOUTER NIEUWSGIERIGHEID

'Filosofische thriller', het is weer eens wat anders dan een 'literaire'. Uitgeverij Meulenhoff kiest voor het adjectief 'filosofische' op de thriller 'Het wezen moet verschijnen' van René van Delft. Het boek, 'voor de lezers van Donna Tartt en Umberto Eco', dat zich afspeelt in de Amsterdamse studentenwereld is vanaf september 2009 in de boekhandel te verkrijgen.

Er is een moord gepleegd in Amsterdam. Een jonge plattelandsjournalist gaat undercover in de subcultuur van filosofiestudenten, waar de moordenaar zich vermoedelijk schuilhoudt.

Gewapend met louter nieuwsgierigheid daalt onze held af in de krochten van het intellectuele leven. Wat hij uiteindelijk vindt in de wereld van filosofen is iets heel anders dan wat hij zocht.

De uitgeverij belooft niet al te zware kost. ,,René van Delft vertelt op luchtige, ironische toon een speurdersverhaal waarin ons eerder wijsgerige inzichten dan kogels om de oren vliegen.''

De in Rotterdam geboren Van Delft (1965) studeerde af in de wijsbegeerte op het thema eenvoud. Hij werkte als matroos op de binnenvaart, docent en computerprogrammeur. Drie jaar geleden debuteerde hij met de roman 'Zolang het duurt'.

Geen opmerkingen: