24 juni 2009

Wordt verwacht 114 (nieuws, 2009)

HET ROER OM IN TOSCANE

De najaarsbrochures van de uitgeverijen moeten nog uitkomen, maar schrijfster Corine Hartman neemt alvast een voorschot door her en der kond te doen van de komst van haar vierde thriller in oktober 2009. Hartmans boek heet 'In vreemde handen' en verschijnt bij uitgeverij Karakter.

Na drie thrillers rond inspecteur Nelleke de Winter die met moordzaken in de Achterhoek te maken kreeg, verplaatst Hartman ditmaal het 'plaats delict' naar het mooie Toscane. Wellicht geïnspireerd door tv-programma's over Nederlanders die het in den vreemde willen gaan maken, volgt zij ook vaderlandse emigranten die het roer om gooien.

Een mooier leven. Dat is wat Diana voor ogen heeft. Samen met haar man Robbert en dochter Lieke verkast ze naar het idyllische Toscane om daar een hotel te gaan runnen. Ze hebben zich perfect voorbereid. Ze kennen de taal, hebben alles zorgvuldig geregeld en niets staat hun geluk in de weg… denkt ze.

De droom van een zorgeloos bestaan in een aangenaam klimaat verandert echter in een nachtmerrie als iemand hun plannen dwarsboomt. Als Diana ontdekt wie er schuld heeft aan het leed dat haar gezin treft, betekent dat niet het einde van het drama. Integendeel: Diana wordt op een gruwelijke manier met zichzelf en haar verleden geconfronteerd.

Corine Hartman (Den Haag, 1964) werkte als zelfstandig tekstschrijver en vormgever tot medio 2005. In maart 2007 debuteerde ze met de misdaadroman 'Schone kunsten'. Naast haar Nelleke Winter-trilogie schreef ze ook twee delen van de serie 'Flikken Maastricht'.

Geen opmerkingen: