06 mei 2009

Nominatieleed (nieuws, 2009)

GOEDEMORGEN NEDERLAND VINDT STRAATSBURG BELANGRIJKER

De afspraak was gemaakt, auteurs en uitgevers al ingelicht: Het tv-programma Goedemorgen Nederland zou in de uitzending van donderdag 7 mei aandacht besteden aan de Gouden Strop 2009. FNV-voorzitter Agnes Jongerius zou als juryvoorzitter de genomineerde boeken bekendmaken.

Maar die vlieger gaat niet op. De Europese verkiezingen van 4 juni gooien roet in het eten. Het tv-programma heeft - kennelijk plotsklaps - besloten om deze week live vanuit Straatsburg te gaan uitzenden en speciale aandacht te schenken aan die verkiezingen. Volgens een mededeling van Goedemorgen Nederland reageert PVV-lijsttrekker Barry Madlener morgen op de kritiek dat zijn partij zich onttrekt aan debatten over de Europese verkiezingen.

De thrillerauteurs, die al eerder van hun nominatie op de hoogte zijn gesteld, zijn behalve blij over hun plaats op de shortlist ook pissig, zo is vernomen uit de wandelgangen. De schrijvers werden van tevoren benaderd omdat zij hun opwachting zouden maken in het programma. Eén van hen had zelfs zijn of haar vakantie daarvoor geannuleerd.

De editie 2009 van de Gouden Strop had eerder al met wat ongerief te kampen. Een van de juryleden, filmregisseur Martin Koolhoven, stapte tussentijds op. Hij gooide het bijltje erbij neer, omdat er, naar zijn zeggen, niet werd gereageerd op zijn e-mails met vragen over de procedure. Zijn plek is ingenomen door redacteur Erik Brus van Passionate Magazine.

De nominaties worden hoe dan ook donderdag 7 mei bekendgemaakt. Onder meer via deze site.

Geen opmerkingen: