10 mei 2009

In de groef... (nieuws, 2009)

ESTHER DRAAIT PLAATJES

Onder het schrijven van 'Alles te verliezen' draaide ze muziek van onder anderen Intwine, Samantha James, Savage Garden, Reamonn en The Beautiful South, terwijl Talk Talk, Staind, Frank Sinatra, Moloko, George Michael, John Legend en Maria Mena haar door het wordingsproces van 'Close-up' heen sleepten.

Of ze deze muziek ook op 2 juni zal draaien is nog de vraag, vast staat dat Esther Verhoef, auteur van het geschenkboekje van Juni - Maand van het Spannende Boek, tijdens de Power of Plots achter de platenspeler plaatsneemt. Dat doet ze trouwens samen met popprofessor Leo Blokhuis, die haar voorafgaand zal interviewen.

Tijdens de aan het spannende boek gewijde avond in de Melkweg in Amsterdam is er ook een zitting van de 'Literaire Rechtbank'. Dit keer zit de drieënvijftigjarige ambulanceverpleger Bram Mannheim, hoofdpersoon uit 'Het recht op terugkeer' van Leon de Winter, in de beklaagdenbank.

Trots op Nederland-politica Rita Verdonk toetst in een gesprek met schrijver Roel Janssen het waarheidsgehalte van zijn nieuwe thriller 'De stem van het volk'. Jan Pronk, 'de Minister van het Nationale Geweten' (aldus toenmalig premier Wim Kok), doet hetzelfde met 'Wondermans eindspel', de 'Afrikaanse' thriller van Willem Asman.

Verder doen Charles den Tex, Baantjer & De Waal, Simon Beckett, Kate Summerscale en Roslund & Hellström van zich spreken.

O ja, de Gouden Strop 2009 wordt ook nog uitgereikt....

Geen opmerkingen: