05 mei 2009

In goede doen (nieuws, 2009)

WEXFORD GAAT NOG EVEN DOOR

De Britse misdaadschrijfster Ruth Rendell heeft berichten tegengesproken dat zij haar laatste Inspecteur Wexford-thriller heeft gschreven. Ze benadrukt dat de ervaren speurder nog gezond van lijf en leden is en in de race voor nieuwe avonturen.

Een bericht in de Daily Telegraph van 4 mei suggereerde dat de nu 79-jarige Rendell geen zin meer had om nog meer Wexford-romans te schrijven na de publicatie, komende herfst van 'The Monster in the Box'. Dat boek is haar tweeëntwintigste misdaadroman waarin Reg Wexford zich in duistere zaken mengt.

Ook volgens Rendells redacteur Paul Sidey bij uitgeverij Hutchinson is Wexford nog 'in goede doen'. ,,Ik was behoorlijk verrast toen ik het nieuws in de krant las. Ik heb zojuist met Ruth gesproken en zij liet niets van een eventueel stoppen met Wexford blijken. Dus ze gaat gewoon door. Ik ben nu al 27 jaar haar redacteur en ik zou enorm teleurgesteld zijn als ik 'Reggie' uit mijn leven zou moeten bannen.''

'The Monster in the Box' ligt in oktober in de Britse boekhandel. Het boek werpt volgens de uitgever een nieuw licht op de speurder, die voor het eerst van zich deed spreken in Rendells debuut 'From Doon with Death' uit 1964. Wexford krijgt met een onopgelost mysterie te maken uit zijn verleden. Rendell vertelt ook meer over Wexfords toenaderingspogingen tot de vrouw die later zijn echtgenote zou worden.

Sidey: ,,Het plaatst het Wexford-verhaal in perspectief. Je ziet hem als een jonge politieman die zijn latere vrouw ontmoet. Het is knap hoe de schrijfster een hedendaags verhaal plaatst in een gebeurtenis die in het verleden heeft plaatsgevonden.''

Rendell, die ook onder de naam Barbara Vine boeken schrijft, is de auteur van meer dan zeventig boeken. Ze won vier maal de Gold Dagger Award.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: