19 augustus 2008

Manuscripta (nieuws, 2008)

MISDAADAUTEURS OP OPENING BOEKENSEIZOEN

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de Westergasfabriek in Amsterdam komende maand het decor voor een groots opgezette opening van het boekenseizoen. Op zondag 7 en maandag 8 september kunnen mensen uit het vak, maar ook de 'gewone' liefhebber van het boek kennis nemen van de plannen van de uitgeverijen op de manifestatie Manuscripta. De zondag is toegankelijk voor het publiek, de maandag is voorbehouden aan vertegenwoordigers van het boekenvak en de media.

Er zijn veel misdaadauteurs die op Manuscripta hun gezicht laten zien. Zo heeft uitgeverij De Fontein bij de verschijning van de biografie over Appie Baantjer een prijsvraag uitgeschreven. Op de stand kunnen zondag 7 september alle 70 boeken van Baantjer worden gewonnen. De oude meester die 16 september zijn 85ste verjaardag viert, wordt later op de dag geïnterviewd.

Siska Mulder komt vertellen over haar eerste literaire thriller, 'Doof', terwijl Corine Hartman en Nicolet Steemers de zelf geschreven eenakter 'Tweestrijd' spelen, waarbij twee vrouwen in een wachtkamer de confrontatie met elkaar aangaan.

De Britse thrillerschrijver Robert Goddard reconstrueerde de moord op het Russische tsarengezin in 1918 en brengt Anastasia, de dochter die zou zijn ontkomen, in zijn boek 'Een oude schuld' weer tot leven. Goddard wordt geïnterviewd door journaliste Natasza Tardio. Later zal Goddard ook gaan signeren.

Simone van der Vlugt vertelt wat het schrijverschap voor gevolgen heeft voor haar dagelijks leven. Ook gaat ze in op haar nieuwe, in janauri te verschijnen thriller Herfstlied.

Als je niets op je kerfstok hebt, hoe erg is het dan dat ze je afluisteren en je e-mails lezen? Of dat ze weten wat je gisteren hebt gegeten? 'De kluizenaar' is een roman over 'privacy' van thrillerschrijver Ton Theunis. Hij gaat in debat over het fenomeen privacy.

Ook is er een signeersessie van Loes den Hollander en deelt uitgeverij De Fontein gratis exemplaren uit van 'De dood voor ogen' van de Britse misdaadschrijver Peter James.

Geen opmerkingen: