28 augustus 2008

Op locatie (nieuws, 2008)

OP REIS MET 007

007-kenner Martijn Mulder uit Egmond aan den Hoef heeft een reisgids geschreven over alle James Bond-filmlocaties in de wereld. Viervoudig Bondfilm-regisseur Guy Hamilton schreef een voorwoord voor het boek dat in eigen beheer uitgegeven wordt door DMD Digital en begin september overal verkrijgbaar zal zijn. Gevuld met historische achtergronden, reisaanwijzingen en foto's vertelt 'On the tracks of 007' het verhaal van alle filmlocaties.

Samen met medeauteur Dirk Kloosterboer uit Duitsland heeft Mulder vele vakanties besteed om de vele filmlocaties ooit gebruikt in James Bond films te (be)zoeken, in kaart te brengen, te beschrijven en te fotograferen. Hun bevindingen zijn gebundeld in 30 reisverhalen die samen jarenlang het hart vormden van één van de langstlopende James Bond gerelateerde websites op het internet, www.onthetracksof007.com. Nu er weer een nieuwe Bondfilm op stapel staat, 'Quantum Of Solace', heeft Mulder de verhalen bewerkt en voorzien van 665 locatiefoto's.

De Engelstalige reisgids 'On the tracks of 007' is beschikbaar in zwart/wit en in kleur en bevat onder andere reisverhalen naar exotische bestemmingen als Jamaica, de Bahamas's, Mexico, Japan, Egypte, Thailand en India, en naar steden als Parijs, Hamburg, Istanbul, Hong Kong en Amsterdam.

Het 288 pagina tellende boek bevat verder lijsten van alle gebruikte locaties van de allereerste Bondfilm Dr.No (1962) tot en met de meest recente, Casino Royale (2006) en behandelt ook de komende film Quantum Of Solace (2008). Ook is een hele sectie gewijd aan alle hotels die in de Bondfilms zijn gebruikt.

(Bron: WebRegio.nl)

Geen opmerkingen: