08 augustus 2008

Eleonore Vigenon (nieuws, 2008)

VROUW VAN SCHRIJVER JEF GEERAERTS OVERLEDEN

Eleonore Vigenon, de vrouw van de Belgische misdaadschrijver Jef Geeraerts, is overleden aan kanker, zo melden diverse Belgische media.

Eleonore Vigenon (Gent, 1938) stierf dinsdag, maar het nieuws raakte pas nu bekend. Vigenon is vrijdag begraven. Vorig jaar schreef Vigenon nog 'De spoken van Jef Geeraerts', een boek over het leven en het werk van haar man. Geeraerts was sinds 1978 met Vigenon getrouwd.

In 1976 verscheen van Geeraerts' hand het boek 'Dood in Bourgondië' en gaat over de periode dat zijn vriendin Eleonore doodziek was. Vierenveertig dagen na een bloeding, gevolgd door een zogenaamde curettage in een staatsziekenhuis, barstte bij Geeraerts' vrouw, Eleonore, de vrucht in haar buik, waardoor zij in onmiddellijk levensgevaar verkeerde. Voor de toen 46-jarige Jef Geeraerts en zijn 42-jarige partner Eleonore, startte een nachtmerrie die elf dagen duurde. Zuiver toevallig werd Eleonore opgevangen door één van de vier artsen die in België microchirurgie bedrijven. Zij werd niet alleen van een zekere dood gered, maar dermate virtuoos geopereerd, dat geen enkel gedeelte van de vrouwelijke organen werd geamputeerd.

Deze periode van angst en pijn was voor Jef Geeraerts, de ik-figuur uit 'Dood in Bourgondië er een van eindeloze tederheid, maar ook van woede. Woede vanwege de incompetentie, de hooghartigheid en notoire oneerlijkheid van een vrouwenarts.

Geen opmerkingen: