13 april 2008

Wordt verwacht 52 (nieuws, 2008)

MAN ZONDER GEHEUGEN

'Amnesia' is na 'Blik vol passie' en 'Het intieme verlangen' de derde thriller van het schrijversduo Bogaerts, waarachter vader Willy en zoon Steven Bogaerts - beiden werkzaam in de communicatiebranche - schuilgaan. Ook in deze in mei 2008 bij The House of Books te verschijnen misdaadroman is de stad Leuven opnieuw het decor van moord en doodslag.

In het Leuvense boekencafé De Drij Coppen ontmoet privédetective Hoogmartens een onbekende vrouw die alles over zijn leven weet. Zij nodigt hem uit in Oostende, waar een maand later zijn lijk wordt gevonden in een luxueuze flat.

Het moordonderzoek wordt geleid door hoofdinspecteur Boersma. Als commissaris Bottu wat later in Leuven wordt geconfronteerd met de moord op een man zonder geheugen, lijkt er eerst geen verband te bestaan met de moord in Oostende. Maar dan volgen nieuwe moorden die wel degelijk de verbanden blootleggen - alsof de moordenaar een hint wil geven. Bovendien beseffen Bottu en Boersma dat de moorden te maken hebben met een zaak die zij indertijd in Antwerpen als partners onderzochten en die bij hen diepe sporen heeft nagelaten.

BLINDE HARTSTOCHT

'Grensgebied' is al de zesde thriller van de Zweedse dagblad- en tv-journalist Thomas Kanger (1951), maar de eerste die in het Nederlands verschijnt (in mei 2008). Kanger wordt volgens zijn uitgever geroemd om zijn vermogen 'snelle plots vol actie te schrijven, terwijl hij tevens een beeld geeft van onze complexe, hedendaagse maatschappij'. 'Grensgebied' werd in 2007 genomineerd voor beste Zweedse misdaadroman van het jaar.

De Zweedse inspecteur Elina Wiik ziet het niet meer zitten. Het leven lijkt voor haar ondraaglijk. Op een ochtend neemt ze een intuïtieve beslissing om alles achter zich te laten en er op uit te trekken. Haar reis voert haar naar Italië, waar ze zich overgeeft aan blinde hartstocht. Maar haar minnaar heeft - uiteraard - een verleden vol duistere geheimen. Wanneer hij vermoord wordt aangetroffen, wordt het leven in Italië voor Elina Wiik er ook niet veel vrolijker op.

Andere nieuwe titels:

David Ellis - 'De zevende dag' (mei 2008)
Dianne Emley - 'Vlijmscherp' (mei 2008)
John Rickards - 'De duisternis in mij' (mei 2008)
John Twelve Hawks - 'De donkere rivier' (mei 2008)
Brian Freeman - 'De stalker' (mei 2008)
Charlotte Link - 'De echo van de schuld' (mei 2008)
Andy McNab & Robert Rigby - 'De wreker' (mei 2008)
Lisa Gardner - 'Verdwenen' (mei 2008)

Geen opmerkingen: