23 april 2008

Tijdsbeeld (nieuws, 2008)

DOCHTER WILLEM RUIS SCHRIJFT DEBUUTROMAN

Willem Ruis
Suus Ruis, de dochter van de destijds mateloos populaire quizmaster Willem Ruis, heeft haar debuutroman geschreven. Het boek heet 'Tweede viool' en speelt zich af in de entertainmentindustrie van de jaren zeventig en tachtig. ,,Ik wilde graag een tijdsbeeld scheppen van die periode. En het boek is licht geïnspireerd door mijn vader'', zegt Suus, die vier jaar heeft gedaan over het schrijven van haar debuut.

Het verhaal gaat over Emma van Bentum, die graag schrijfster wil worden. Op zoek naar materiaal stuit ze op Felix Sommers, een populaire showmaster die verdwenen is na de dood van zijn producer. ,,Het boek gaat over de vriendschap tussen twee mensen. Er zit ook een licht thrilleraspect in, omdat onderzoek wordt gedaan naar de toedracht van een ongeluk'', aldus de schrijfster.

Willem Ruis was een bekende televisiepersoonlijkheid uit de jaren zeventig en tachtig. Hij presenteerde onder meer de Sterrenshow en de Willem Ruis Show voor de Vara en de KRO. In 1986 overleed de presentator aan een hartaanval.

'Tweede viool' verschijnt in september bij Trademark.

(Bron: Trouw)

Geen opmerkingen: