24 april 2008

Met CeeOoCeeKaa (nieuws, 2008)

BAANTJER OP JE MOBIEL

Vier misdaadromans van Appie Baantjer zijn nu ook verkrijgbaar als 'movel', voor op de mobiele telefoon. Dit meldt Boekblad op zijn site. Een van de Baantjers is 'De Cock en moord in triplo'.Ook het boek 'Levenslang in Thailand' van Pedro Huizing en Henk de Kleine is als 'movel' beschikbaar. Voor uitgeverij De Fontein en moederbedrijf NDC│VBK is het een experiment.

Het 'movel'-systeem werkt als volgt: op de website www.movels.eu is een applicatie en de content te downloaden. Daarna kan de mobiele telefoon worden gebruikt als e-reader. De eerste hoofdstukken van de vijf titels die De Fontein daarop beschikbaar heeft gesteld zijn gratis. Wie verder wil lezen moet betalen. De proef loopt tot het einde van het jaar.

De vijf 'movels' zijn niet geschikt voor alle soorten applicaties. Ze doen het wel op Nokia's en Smartphones en dergelijke, maar niet op PDA's die Windows draaien. De Fontein is niet de eerste uitgever die boeken beschikbaar stelt via de site, Gottmer en Lemniscaat deden dat al eerder, net als het literaire tijdschrift Lava.

(Bron: Boekblad)

Geen opmerkingen: