29 april 2008

Een soort droomwereld (nieuws, 2008)

EERST REEËN ZIEN EN DAN EEN THRILLER SCHRIJVEN

'Tot op de bodem'. Dat is de titel van het thrillerdebuut van schrijfster Violet Le Roy uit Heelsum. Het boek beschrijft het levensverhaal van Tim Howard, voormalig topvoetballer van Arsenal. Zijn vrouw lost het raadsel op rond de dood van Brian Jones, Rolling Stone van het eerste uur. Ze wordt vermoord. Howard gaat op zoek naar haar moordenaar maar komt terecht in zijn eigen verleden. Hij is zo geobsedeerd met de dood van zijn vrouw dat hij niet in de gaten heeft dat er zijn zoontje jacht wordt gemaakt. De thriller speelt zich af Amsterdam, Londen en op Texel.

,,Ik was ambtenaar, maar wilde ook graag schrijven. Met schrijven creëer je een soort droomwereld'', vertelt Le Roy op de site Hoog en Laag, met nieuws uit de Gelderse regio. ,,Tijdens een wandeling over de heide sprak ik met mezelf af, dat als ik drie reeën zag, ik ontslag zou nemen. Ik zag er zes!'' Op haar eigen website meldt ze overigens dat ze er zeven zag, maar dit terzijde.

De van oorsprong Amsterdamse Le Roy ging samen met haar vriendin op reis. Bij terugkeer in Nederland, schreef ze reisverhalen en een thriller. ,,Ik was trots dat ik dat gepresteerd had.'' Ze vertelt dat de verhalen in haar hoofd broeien en groeien. ,,Vlak voor het slapen gaan, komen er veel ideeën. Ik heb dan ook schrijfmateriaal en een zaklampje naast mijn bed liggen. Voor ik een verhaal schrijf, maak ik een draaiboek. Daarin bepaal ik wat ik in welk hoofdstuk kwijt wil. Ik vind het heerlijk om de lezer steeds weer te misleiden. Pas als ik het hele verhaal bedacht heb, ga ik het schrijven.'' Zo ontstond ook haar debuutthriller. Uitgeverij Leonon Media toonde interesse. Sinds 24 april is het boek verkrijgbaar.

,,Ik heb geen flauw idee of het boek zal aanslaan bij de lezers'', zegt de schrijfster. ,,Dat hoop ik uiteraard wel. Het boek dingt mee naar De Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut van 2008. We zien wel wat er van komt.''

Violet Le Roy - Tot op de bodem. Uitgeverij Leonon Media, 400 pag., ISBN nummer 978-90-71501-18-0. Voor meer informatie: www.violetleroy.nl

(bron: Hoog en Laag, Mieke Mintjes)

Geen opmerkingen: