16 april 2008

Stuitend (nieuws, 2008)

Kift rond Kift

Rond de thriller Kift van de Rotterdamse schrijfster Martine Kamphuis (44) is heibel ontstaan. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant voelen 'enkele medewerkers en recensenten' van Crimezone, een website voor thrillerliefhebbers, zich persoonlijk aangevallen door Kamphuis.

In Kift debuteert Annabel Aalbers met Het doet geen pijn, een thriller over een vrouw die haar vriend vermoordt omdat hij zijn handen niet kon afhouden van haar 12 jarige dochter. Ene Maarten, een zure recensent van Crimezone, sabelt Annabels boek neer.

Kift speelt zich af in de tijd dat kwaadwillenden tientallen keren op Crimezone hun digitale stem op hetzelfde boek konden uitbrengen. Nu is dat technisch onmogelijk geworden.

De reacties op het forum van Crimzone zijn heftig. Stuitend wordt het gevonden dat Kamphuis Crimezone door het slijk haalt. 'Ik wilde niemand kwetsen met Kift', stelt de schrijfster in een reactie. 'Ik heb hoogstens mezelf op de hak genomen. De heftige woordenstrijd volg ik met gemengde gevoelens. Aan de ene kant vind ik het vervelend als mensen een slecht weekend hebben door mijn boek, aan de andere kant vind ik het interessant om te zien wat er kan gebeuren als mensen uitgaan van een vervormde werkelijkheid. Laat dat nou net het thema van Kift zijn.'

Bron: Algemeen Dagblad

Geen opmerkingen: