07 april 2008

Afrekening in Sofia (nieuws, 2008)

BULGAARSE MISDAADAUTEUR VERMOORD

De Bulgaarse misdaadschrijver Georgi Stoev is maandag 7 april in het centrum van de Bulgaarse hoofdstad Sofia door onbekenden in zijn hoofd geschoten. Hij werd zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij volgens de politie in de loop van de avond aan zijn verwondingen is bezweken. Stoev was schrijver van romans en non-fictie over de georganiseerde misdaad in zijn land.

De schietpartij had even na het middaguur plaats. De aanslag werd uitgevoerd door twee mannen voor het Pliska Hotel, aldus de politie. De daders wisten in het drukke verkeer te ontkomen. Volgens de Bulgaarse media was Stoev voorafgaand aan zijn carrière als auteur zelf lid van een criminele organisatie en is hij wellicht het doelwit geworden van een afrekening.

Het was de tweede schietpartij in Sofia in minder dan 24 uur. Zondagavond werd de directeur van een onderneming die kernreactoren exploiteert, Borislav Georgiev, door een onbekende dader doodgeschoten. De afgelopen jaren heeft zich een reeks van ruim honderd afrekeningen in het Bulgaarse criminele circuit voltrokken.

(Bron: Novinite.com)

Geen opmerkingen: