30 april 2018

Zinderend (nieuws, 2018)

Anna Levander maakt in haar eentje 'Doodsmak'
Op de website van uitgeverij Q blikken ze nog gezamenlijk als Anna Levander in de camera. Maar als duo bestaan Dominique van der Heyde en Annet de Jong niet meer, zowel professioneel als privé. De Jong gaat solo verder als Anna Levander en publiceert binnenkort haar nieuwe boek Doodsmak.

Parlementair verslaggeefster Dominique van der Heyde (NOS/Nieuwsuur) en oud-Telegraaf-journaliste Annet de Jong brachten in 2014 en 2015 de politieke thrillertrilogie Morten op de markt. Van de boeken wordt nu door Jean van de Velde een achtdelige tv-serie gemaakt, waarin Peter Paul Muller de hoofdrol vertolkt van de ambitieuze politicus Morten Mathijsen.

Sindsdien is het vuur tussen de twee auteurs kennelijk gedoofd, want De Jong gaat, zo meldt haar uitgeverij, alleen verder als Anna Levander. De schrijfster komt op 15 mei met Doodsmak, een, als we de uitgever moeten geloven, 'zinderende relatiethriller'. Vierentwintig uur lang volgt de lezer de wederwaardigheden van enkele personages. Het belooft 'een radicaal etmaal' te worden, waarin 'alles kantelt, alles draait en alles eindigt'.

Over het verhaal: Het had een hartstochtelijke liefdeszomer moeten worden, maar tijdens een hittegolf op een Zuid-Europees schiereiland neemt de vakantie van geliefden Maartje en Robin een dramatische wending. Robin vertrekt van het ene op het andere moment en geeft zich over aan Cassandra, een aspirant-politica en fanatiek wielrenster die al een tijd achter haar aanzit en niet geheel toevallig in de buurt verblijft.

Maartje, de wanhoop nabij, denkt haar toekomst veilig te kunnen stellen door een smak geld te verdienen in het casino. Ondertussen geeft Robin op aandringen van haar kersverse geliefde het wielrennen een kans, maar naarmate de tocht vordert begint ze zich af te vragen of Cassandra wel oprecht is over haar gevoelens en bedoelingen.

Annet de Jong (1970) is sinds medio deze maand in dienst van de gemeente Amsterdam, waar ze zich, zoals blijkt uit een tweet van haar, 'gaat inzetten voor de rechten en het welzijn' van de inwoners van de hoofdstad.

Geen opmerkingen: