05 april 2018

Wordt verwacht 435 (nieuws, 2018)

Thrillerauteur in de ratsmodee


Hilde Vandermeeren is een productief schrijfster. Het nieuws dat haar thriller Schemerzone de longlist van de BookSpot Gouden Strop heeft bereikt is maar net bekend, of haar uitgeverij kondigt een nieuwe thriller aan van 'de koningin van de Vlaamse misdaadliteratuur'. Eind volgende maand verschijnt-ie bij uitgeverij Q onder de titel Pas op voor de buren.

'Een straat met vier huizen. En vijf geheimen', stelt de uitgever in een persbericht over het nieuwe boek van Hilde Vandermeeren. Hoofdpersoon is een vakgenote van haar: thrillerauteur Ruth. Ze is een schrijfster die onder pseudoniem publiceert. Dat is echter niet haar enige geheim. Ze verzwijgt een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden zowel voor haar vriend Matthew als voor haar omgeving. Haar moeder heeft haar geleerd dat je de buren nooit mag vertrouwen.

Dan gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving en wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst: dat ze even geestesziek is als haar moeder. Bij haar moeder had de ziekte fatale gevolgen.

Hilde Vandermeeren (1970) schreef meer dan veertig kinder- en jeugdboeken, waarvan vele werden bekroond met Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Sinds haar jeugd verslindt ze thrillers en spannende romans. Met haar eerste psychologische thriller, Als alles duister wordt, begon haar carrière als thrillerschrijfster en won ze meteen de Hercule Poirot publieksprijs 2013. Ook werd ze genomineerd voor de Diamanten Kogel 2013.

Een van Vandermeerens korte verhalen is recent verschenen in het prestigieuze Ellery Queen Mystery Magazine en genomineerd voor de Derringer Award 2017 voor beste korte verhaal. Voor haar thriller Schemerzone won ze de Hercule Poirot Prijs 2017.

Geen opmerkingen: