30 april 2018

Wordt verwacht 438 (nieuws, 2018)

'Nieuwe buren' revisited
Ruim 400.000 exemplaren werden van de Vinex-thriller Nieuwe buren verkocht. En dit boek van Saskia Noort legde de basis voor diverse tv-series. Je zou verwachten dat vrijwel geen lezer meer onbekend is met de thematiek van deze thriller. Toch verschijnt er bij HarperCollins Holland op 19 juni een boek dat er enorm veel op lijkt. 'Fenomenale thriller, voor de fans van Nieuwe buren', jubelt de uitgever.

'Jaloezie, verlangen en verraad in de wijk', belooft de uitgever aan de toekomstige lezers van De buren van nr. 9 van de Britse schrijfster Felicity Everett. De auteur groeide op in Manchester en werkte jarenlang als auteur van kinderboeken en non-fictieboeken. De buren van nr. 9 is haar tweede psychologische thriller.

Van de bestseller van Noort is ook een Britse tv-serie gemaakt, uitgezonden op Channel Four. Het zou zo maar kunnen dat Everett hierdoor is geïnspireerd, want de verhaallijn van de Britse wijkt weinig af van Nieuwe buren. Hoofdpersonen zijn Sara en Neil. Ze hebben sinds kort nieuwe buren: Gavin en Lou zijn artistiek, hip en sexy. In vergelijking met hen voelt Sara zich maar gewoontjes. Sara is dan ook gevleid wanneer Lou en Gavin haar erg lijken te mogen. Binnen de kortste keren zijn de twee stelletjes soulmates en volgen er veel gezellige avonden, flessen wijn, verhalen en geheimen.

Hoe meer tijd Sara met Lou en Gavin doorbrengt, hoe meer behoefte ze heeft aan veranderingen in haar eigen leven. Maar die veranderingen hebben een prijs… Al snel vragen de buren dingen die ze eigenlijk niet zouden mogen vragen – met verschrikkelijke gevolgen voor hen allemaal.

Geen opmerkingen: