11 april 2018

Wordt verwacht 436 (nieuws, 2018)

Helft van Tupla Mourits gaat solo


Eerst heetten ze Tupla Mourits, daarna werd Tupla M. Onder deze naam schreven Wendela de Vos en Atie Vogelenzang zeven thrillers. Nu gaat de laatste solo. Ze 'debuteert' in augustus 2018 met haar thriller Uit het niets.Tupla M. liet voor het eerst van zich lezen in 2005. Hun debuut Vrouwelijk naakt verscheen toen bij de Arbeiderspers. Met dat boek wonnen de schrijfsters de Schaduwprijs 2006.

Hierna volgden nog drie titels bij dezelfde uitgeverij: Een Kwestie van Tijd (2007), Speeddate (2008) en Meer Dood dan Levend (2010). Tevens verleenden de twee hun medewerking aan drie verhalenbundels: Stampvol Spannende Verhalen, Verrassing! en Stille Getuigen.

In 2012 stapte het duo over naar de Crime Compagnie waar in mei van dat jaar hun vijfde thriller Schuld uitkwam, in oktober 2013 gevolgd door Val. Het nieuwste boek van het duo, Klem, verscheen in 2016. Voor het achtste boek hadden ze al een werktitel: Solo. Allebei konden ze toen niet voorzien dat Uit het niets het resultaat zou worden van een solo van Atie Vogelenzang (1955). Of Klem echt de laatste thriller van de twee is, is niet bekend. Op hun site stelt Tupla M. dat Wendela de Vos bezig is aan een nieuwe dichtbundel.  Daarnaast presenteert ze iedere eerste zaterdagmiddag van de maand een  Poëziecafé in de OBA Diemen.

In Uit het niets staat Barbara centraal. Zij is getrouwd met haar grote liefde, de gedecoreerde held, Rafael. Ze ondervindt dat getrouwd zijn met een held niet eenvoudig is, maar scheiden van zo’n dapper iemand bijna onmogelijk. 

Als Barbara op een avond thuiskomt van haar werk, wordt ze aangevallen door een gemaskerde man. Barbara verweert zich zodanig dat de aanvaller het niet overleeft. Wie was de man? Haar ex Rafael? En was Barbara wel het doelwit?

Citaat uit het boek: Voor Rafael, mijn aanstaande ex-man, bleef ik aardig. Ook toen het tussen ons niet meer boterde en ik wist dat een scheiding onontkoombaar was. De gedachte aan hoe hij was geweest vóór Parijs, verdween nooit helemaal uit mijn herinneringen.

Geen opmerkingen: