12 april 2018

Het ware gezicht (nieuws, 2018)

AVROTROS verfilmt thrillertrilogie Morten


De opnames voor een nieuwe AVROTROS-dramaserie, genaamd MORTEN, zijn in volle gang. De politieke thriller over verraad, macht en verleiding vertelt het verhaal van Morten Mathijsen, een politicus met ambitie, vele talenten en een verleden dat zijn reputatie kan schaden.


Peter Paul Muller speelt Morten in deze serie, die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Anna Levander, pseudoniem van parlementair journalist Dominique van der Heyde en schrijfster Annet de Jong.

Jean van de Velde en Barbara Jurgens hebben de verhalen bewerkt tot een achtdelige serie die van de Velde ook regisseert. MORTEN is begin 2019 te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Morten is een man die voor zijn vak geboren lijkt, op weg naar een stralende toekomst als minister-president. Zijn partij, De Nieuwe Liberalen, doet het verrassend goed in de peilingen en de media en zijn collega’s volgen hem op de voet met een frons en een glimlach. Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden.

Morten wordt achtervolgd door iemand die meer van hem weet en hem bedreigt. Met een briljante spindoctor aan zijn zijde doet Morten er alles aan om het onheil af te wenden. Zijn gezinsleven en het landsbelang staan op het spel. Morten moet zijn ware gezicht laten zien.

Eerder was er ook sprake van dat van de Morten-trilogie een theatervoorstelling zou worden gemaakt. Van Lambaart Entertainment verwierf begin 2015 de rechten voor het maken van een toneelstuk. Het was de bedoeling om Morten in het najaar van 2016 naar de theaters te brengen. Het is er echter niet meer van gekomen. Topman Erwin van Lambaart stapte in 2016 over naar Holland Casino.


Geen opmerkingen: