24 april 2018

Gesignaleerd 431 (nieuws, 2018)

Karin Fossum - De moord op Harriet Krohn
Bij uitgeverij Marmer is een heruitgave van De moord op Harriet Krohn verschenen, het zevende deel in de inspecteur Sejer-serie van de Noorse schrijfster Karin Fossum. Volgens de uitgever gaat het om 'een psychologische thriller vanuit het perspectief van de dader'.


De veertigjarige Charlo Torp zit diep in de problemen. Hij is al twee jaar werkloos, zijn vrouw is overleden aan leukemie, met zijn tienerdochter heeft hij weinig contact en hij heeft een speelschuld van 200.000 kronen. Om in één keer alles op te lossen besluit hij een oudere dame te beroven.

Je kunt er vergif op innemen dat niet alles volgens plan verloopt. Wat 'slechts' als roof bedoeld was, draait uit op een moord. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan, maar dan begint Charlo's geweten te spreken. En dan komt inspecteur Konrad Sejer langs in verband met een verkeersongeval.

Een fragment uit het boek: Hij bedenkt dat niemand hem heeft gezien, dat hij niet opvalt, dat hij geen sporen heeft achtergelaten. Is dat zo? Het eerste kleine sprankje hoop dringt tot hem door, hij redt het wel, niet iedereen wordt gepakt.

Karin Fossum is een gevestigde naam in de Noorse misdaadliteratuur. Ze publiceerde haar eerste misdaadroman in 1995. Wereldwijd is ze bekend geworden door haar romans met inspecteur Konrad Sejer in de hoofdrol, De moord op Harriet Krohn werd eerder gepubliceerd in 2004. Fossum won veel literaire prijzen, waaronder (twee keer) de Rivertonprijs voor de beste Noorse misdaadroman en de Glazen Sleutel voor de beste Scandinavische misdaadroman. 

Geen opmerkingen: