04 april 2018

Significant (nieuws, 2018)

Kasper van Beek scoort met debuut nog voor publicatie


De Duitse vertaalrechten van Vogelvrij, de debuutthriller van Kasper van Beek, zijn nog voor verschijnen in een, zoals dat in uitgeverskringen heet, significante pre-empt verkocht aan Goldmann Verlag. Deze uitgever is een toonaangevend imprint binnen de Duitse Random House-groep en uitgever van wereldwijd succesvolle auteurs als Harlan Coben, Michael Robotham en Patricia Cornwell. Volgens redacteur Chris Kooi is er ook interesse voor Vogelvrij vanuit Italië, Spanje en Groot-Brittannië.

En alsof dat al niet genoeg is: het Nederlands Letterenfonds selecteerde Vogelvrij als een van de tien speerpunttitels tijdens de aankomende London Book Fair. De thriller verschijnt op 19 april bij uitgeverij Cargo.

Kasper van Beek (Amsterdam, 1985) is film- en televisieproducent. Hij is medeoprichter van twee productiebedrijven, waarmee hij volgens Cargo een breed scala aan nationale en internationale projecten maakt. Hij woont en werkt in Amsterdam.

In Vogelvrij wordt het rustige leven van Olaf op zijn kop gezet wanneer hij een groene envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn arm om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt hij antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten.

Auteursfoto: Tessa Posthuma de Boer

Geen opmerkingen: