22 maart 2018

Dwingende spanningsboog (nieuws, 2018)

Uitgever slaat 'belangrijkste slag' sinds Stieg Larsson


A.W. Bruna Uitgevers heeft middels een pre-empt de rechten verworven van het thrillerdebuut van Søren Sveistrup, de schrijver achter het Deense televisiefenomeen The Killing. 'Al zes jaar ben ik in gesprek met Sveistrups agent over een boekproject van deze auteur. Nu is het eindelijk zo ver,' aldus Susan Sandérus, acquirerend redacteur.

Scène uit The Killing
'Alles wat The Killing zo goed maakte – de dwingende spanningsboog, de personages van vlees en bloed, het sfeervolle Kopenhagen en de politieke en sociale geëngageerdheid – zit ook in deze thriller', jubelt Sandérus.

Voorafgaand aan het Nederlandse bod werd het boek in Noorwegen verkocht aan uitgeverij Gyldendal. Inmiddels buitelen internationale uitgevers over elkaar heen om de rechten voor hun land veilig te stellen. 'Dit is onze belangrijkste acquisitie uit Scandinavië sinds Stieg Larsson,' aldus Sandérus. 'De verwachtingen zijn overal zeer hoog gespannen.' De Nederlandse vertaling zal nog dit najaar van 2018 verschijnen.

De nu 50-jarige Søren Sveistrup schreef naast het script voor The Killing ook het scenario voor The Snowman, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jo Nesbø

Geen opmerkingen: