05 maart 2018

Rijk vermaak (nieuws, 2018)

Oeuvreprijs voor Michael Connelly


De Crime Writers' Association (CWA) heeft de prestigieuze Diamond Dagger toegekend aan de Amerikaanse thrillerauteur Michael Connelly, geestelijk vader van rechercheur Harry Bosch van de LAPD. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan schrijvers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het thrillergenre.

Michael Connelly heeft als laureaat illustere voorgangers. Zo gingen schrijvers als P.D. James, John le Carré, Dick Francis, Ruth Rendell en Lee Child eerder met de trofee aan de haal. De Amerikaanse krijgt zijn prijs overhandigd tijdens de CWA's Dagger Awards-ceremonie in Londen op 25 oktober.  

Voorzitter Martin Edwards van het Britse thrillerschrijversgenootschap stak de loftrompet over Michael Connelly. 'Zijn boeken worden al meer dan vijfentwintig jaar overal ter wereld hogelijk gewaardeerd. Lezers, tv-kijkers en filmliefhebbers vinden in het oeuvre van Connelly een bron van rijk vermaak. Zijn werk wordt gekarakteriseerd door een combinatie van opmerkelijke karakters, levendige decors en bij de strot grijpende verhaallijnen. De CWA is verheugd om zijn verdiensten te bekronen met een Diamond Dagger.'

Geen opmerkingen: