25 maart 2018

In ziekenhuis (nieuws, 2018)

Loes den Hollander getroffen door aneurysma


Thrillerauteur Loes den Hollander is afgelopen week getroffen door een hersenaneurysma. Dat meldt het lokale radiostation Schagen FM. Een hersenaneurysma is een uitstulping op een bloedvat in de hersenen waardoor de wand van het bloedvat verzwakt. 

De 69-jarige schrijfster is op genomen in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, waar zij is geopereerd.

Volgens de lokale omroep gaat het redelijk goed met haar. Ze lijkt geen beperkingen te hebben. Wel heeft ze te kampen met ernstige hoofdpijn, die nog enkele weken zal aanhouden.

Loes den Hollander liet op 15 maart nog op haar Facebookpagina weten dat ze het manuscript van haar nieuwe thriller Mij zie je niet had afgerond en dat ze was begonnen met redigeren. De verschijningsdatum staat gepland voor 1 juli.

Het hele proces voor het nieuwe boek heeft volgens de auteur wat vertraging opgelopen omdat ze voorbereidingen moest treffen voor de thuiskomst van haar man Harry. Die was elf maanden geleden getroffen door een hersenbloeding en was sindsdien aan het revalideren. Harry was sinds een paar weken weer thuis in hun aangepaste woning. Sinds de opname van zijn vrouw in het AMC verblijft hij  tijdelijk in een verpleeghuis in Schagen.

Bron: Schagen FM

Geen opmerkingen: