07 maart 2018

Ellie lust 'm (nieuws, 2018)

Actrice en thrillerauteur bundelen krachten


Elders op het wereldwijde web wordt gesteld dat er in ons land geen nieuwe misdaadschrijvers meer opstaan. Maar die bewering wordt door de feiten gelogenstraft. Vorige week werd bekend dat non-fictieauteur Annejet van der Zijl zich op de suspense stort en bij uitgeverij Cargo roepen ze dat het genre met Kasper van Beek een nieuw talent rijker is. Ook bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff zijn ze opgetogen. Daar verschijnt op 19 april Erfenis van Henk Apotheker en Kirsten van Dissel.

'Een nieuw Nederlands thrillerduo en de start van een ijzersterke nieuwe serie rond de eigenzinnige privédetective Chris Meyer', meldt een persbericht van de uitgeverij. Henk Apotheker is een bekende naam in het genre. De schrijver en scenarist maakte furore met onder andere De Turkenflat en de succesvolle tv-serie Flikken.

Actrice Kirsten van Dissel zouden we moeten kennen van onder andere Baantjer. Daarnaast is zij de Anniko van Santen van Zuid-Holland. Zij presenteert namelijk Team West, het opsporingsprogramma van de regionale omroep TV West.

Erfenis is het eerste deel in een reeks rondom privédetective Chris Meyer, waarin, zo stelt de uitgever, 'de auteurs hun ervaring en kennis rondom misdaad verenigen in een ijzersterke thriller'. Sinds Chris Meyer voor zichzelf is begonnen, laat ze geen sporen meer na. Niet digitaal en niet in de echte wereld. Chris is privédetective, ze is een kameleon en computers hebben geen geheimen voor haar. Ze lost liever problemen voor andere mensen op dan dat ze haar eigen leven aanpakt.

Als internetmiljonair Mirko Noorman haar vraagt zijn verdwenen zoon op te sporen, lijkt dat een onmogelijke missie. De jongen is al vier jaar weg. Chris waagt zich al gelijk op verraderlijk terrein en als haar jonge informant Danny dood wordt gevonden, is er voor Chris geen weg meer terug. Ze komt in aanvaring met de beruchte misdaadfamilie De Soete. Dan blijkt Chris’ turbulente verleden een onverwachte rol te spelen, en loopt de vier jaar oude ontvoering uit op een persoonlijk drama.

De uitgeverij heeft inmiddels een BN'er gevonden die een blurb over de nieuwe thriller wil produceren. Het is Ellie Lust, woordvoerder van de politie Amsterdam en bekend van Wie is de Mol? en haar programma Ellie op patrouille. Ze zegt: 'Hier kijk ik echt naar uit voor 2018: kennis van misdaad en de opsporing en schrijftalent gecombineerd in een nieuwe thriller!’

Geen opmerkingen: