28 maart 2008

Bonuskaart (nieuws, 2008)

OERLEMANS STRIKT OUD-AHOLD-TOPMAN

Schrijver en bankier Gregor Vincent Witteveen vertelde deze week op BNR Nieuwsradio over zijn thriller 'Bonus Time' en de zwarte randen van de zakenwereld. Producent Reinout Oerlemans zat in de auto te luisteren en kocht live in de uitzending de filmrechten voor 'Bonus Time'.

,,Je moet het ijzer smeden als het heet is'', aldus Oerlemans over deze impulsaankoop. ,,Ik heb nog nooit zoiets geks gedaan. Maar er is één ding dat ik altijd heb geleerd: ideeën komen overal vandaan.''

Witteveen die onder de naam Gregor Vincent publiceert, was ooit financieel directeur van Ahold, vlak voordat de grote schandalen losbarstten en de directie die na hem kwam werd beschuldigd van sjoemelen met de boekhouding. Meer dan een jaar trok hij uit om een gedegen financiële thriller te schrijven.

'Bonus Time' is echter geen autobiografisch boek. Het behandelt de wederwaardigheden van voormalige Nazi’s die vanuit Zuid-Amerika een internationaal zakenimperium opbouwen. Stevig verankerd in het naoorlogse Duitsland, domineren zij een autofabrikant. Wat zestig jaar goed verborgen bleef, komt aan het licht als een zakenbankier uit New York bij toeval op de waarheid stuit. Het boek is uitgegeven door Van Brug in Nijkerk.

(Bron: Quotenet)

1 opmerking:

Anoniem zei

Vreselijk jammer dat er geen nederlandstalige uitgave komt!!!!